В Израел и Палестинските територии днес започнаха коледните церемонии.  Традиционната процесия

...
В Израел и Палестинските територии днес започнаха коледните церемонии.  Традиционната процесия
Коментари Харесай

Започват коледните церемонии в Светите земи

В Израел и Палестинските територии през днешния ден започнаха коледните церемонии.  Традиционната върволица до Витлеем потегли от Йерусалим по обяд, водена от главата на Католическата черква в Светите земи Пиербатиста Пицабала, съобщи ДПА.

По време на коледните празници се чакат десетки хиляди гости, доста повече, в сравнение с през последните две години, когато бяха въведени ограничавания поради ковид. Израелското министерство на туризма съобщи, че чака към 120 000 поклонници от целия свят.

Огромна коледна елха със звезда на върха украсява площада пред църквата " Рождество Христово " във Витлеем. Малкият град на Западния бряг е уважаван като родното място на Исус. 

Планирано е по-късно през днешния ден Пицабала да отслужи среднощна меса там.

В коледното си обръщение патриарсите и главите на църквите в Йерусалим показват страдание от зачестилите съгласно тях набези против християни, дискриминирането и намаляването на християнското население

" Подобна обезсърчителна атмосфера води до липса на вяра, изключително измежду нашата християнска юноша, която от ден на ден се усеща нежелана " в земята на своите предшественици, се споделя в посланието.

Процентът на християните в Светите земи продължава да понижава. От към 5 милиона палестинци на Западния бряг и в линията Газа по-малко от 2 % са християни.

По последни данни на Израелското статистическо бюро в Израел живеят към 185 000 араби християни .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР